ДИЗУНТОЛ

препарат за борба срещу хлебарки, кърлежи, бълхи, дървеници, акари и др.

Разфасовки:

50гр. – пудра

Характеристики:

ДИЗУНТОЛ е противопаразитна пудра за кучета и котки. Той убива летящи и пълзящи паразити – бълхи, въшки, кърлежи, космояди и др. След обработка, животните са защитени от ново опаразитяване в продължение на три седмици.

Опаковката се разклаща внимателно преди употреба. Прахът се нанася равномерно по цялото тяло на животното срещу косъма, за да се осигури достигането на препарата до кожата. За кучета с малки размери са необходими 5-8 грама прах, а за кучета с големи размери са необходими 17-27 грама прах. За възрастни котки са необходими 5-8 грама прах, а за малки котенца 2-5 грама прах. Продуктът не се прилага на котки на възраст по-малко от 2 месеца. Повторното третиране се прави след 2-3 седмици. За предотвратяване на реинвазиране е необходимо постелята на животното да бъде сменена с нова, поръсена с препарата.

Продуктът не се употребява в близост до риби и пчели и при котки на възраст по-малко от 2 месеца.

Да не се прилага едновременно с DEET, малатион, оксими, циметидин и фентоат.

Не се наблюдават нежелани ефекти при употреба на препарата в препоръчителните дози. При евентуална проява на симптоми на интоксикиране, животното се третира с атропин в доза 1-2 мг., в зависимост от живата му маса.

Да се избягва попадане на препарата в очите на животното. Да се избягва вдишването на препарата, попадането му в очите и продължителния му контакт с кожата. След употреба ръцете се измиват задължително!